Guarana vs Matcha
Alles over Guarana

Guarana vs Matcha

Guarana en Matcha zijn allebei natuurlijke bronnen van energie. Guarana is afkomstig van de guarana bes (Paullinia cupana) en wordt meestal gebruikt in capsules of poedervorm. Matcha is afkomstig van de plant (Camellia sinensis) en wordt vaak puur gebruikt in poedervorm om dan te mengen met water. 

Guarana is de echt afkomstig van een bes, en Matcha komt voort uit theebladeren. 

Kenmerken Guarana Matcha
Smaak Zacht, neutraal Bitter, aards
Hoeveelheid cafeïne per 100g
± 38mg
± 29

Energie dips

Nee Nee
Gebruik
Bij het ontbijt of de lunch, met een slok water. (capsules)
Bij het ontbijt, mengen met water
Werkingsduur
± 4 tot 6u
± 4 tot 6u
Werking op organen  Positief effect op hart en bloedvaten Reinigt de lever


Cafeïne in Guarana

Guarana is de laatste en meest recente bron van cafeïne die de voedingsindustrie ontdekt heeft. De zaadjes van de plant Paullinia Cupana worden meestal gebruikt in gedroogde poedervorm of capsules.

De hoeveelheid cafeïne in het zaad kan oplopen tot 8%, met theobromine en theophylline aanwezig in kleine hoeveelheden. Dat maakt guarana de meest cafeïne rijke plant.

Maar zoals eerder gezegd gaat het niet om de hoeveelheid cafeïne die in de plant zit maar wel over hoeveel er geconsumeerd wordt. 

 Cafeïne in Matcha

Koffie wordt meer geassocieerd met vitaliteit en energie en thee met klasse, en rust. Zwarte thee, groene thee en matcha komen allemaal van dezelfde plant. (Camellia sinensis).

Ondanks dat ze van dezelfde plant komen, verschillen ze toch. Zwarte thee is gefermenteerd na de oogst terwijl groene thee en matcha dat niet zijn. Het verschil tussen matcha en groene thee is subtieler.

Matcha heeft een ander verwerkingsproces wat zou leiden tot een hoger cafeïne gehalte. 

 

Samengevat

Matcha werkt iets meer reinigend en heeft een sterke invloed op de lever. Het ontgiften van de lever. Guarana daarentegen bevat meer cafeïne en heeft meer effect op hart en bloedvaten.

Je kan dus beiden combineren omdat ze iets anders werken. Let wel op dat je niet te veel cafeïne nuttigt omdat dit verstorend kan werken op je zenuwstelsel. 

 

Guarana uitproberen? Bekijk onze pure guarana poeder of guarana capsules.