Wat is het verschil tussen Guarana en Koffie
Alles over Guarana

Wat is het verschil tussen Guarana en Koffie

Zowel koffie als guaraná bevatten cafeïne. Om onderscheid te maken tussen de cafeïne die uit koffiebonen en guaraná komt, noemt men de cafeïne uit guaraná ook wel guaranine.

De cafeïne uit koffie geeft je een kortdurende energiekick, terwijl de cafeïne in guaraná veel langzamer aan het lichaam wordt afgegeven. Dit zorgt voor een langer aanhoudend energie-effect.

Welke voordelen biedt guarana voor de gezondheid t.o.v. Koffie?

Er zijn verschillende redenen om een uitgebalanceerd dieet aan te vullen met een guaraná supplement. De stoffen in de zaden zijn goed voor verschillende organen en lichaamsfuncties.

Koffiebonen daarentegen hebben enkel een boostend effect door de werking van cafeïne. We hebben voor jou enkele kenmerken van koffie en guarana vergelijken. Wat is nu juist het verschil tussen guarana en koffie:

Kenmerken Guarana Koffie

Smaak

Zacht, neutraal

Scherp, uitgesproken

Hoeveelheid cafeïne per 100g

± 38mg
± 40mg 
Energie dips nee ja
Gebruik Bij het ontbijt of de lunch, met een slok water. (capsules) Drinken (tas koffie)
Werkingsduur ± 4 tot 6u

± 45min

Geschikt voor veganisten? ja ja

 

Samengevat 

Koffie geeft een energiekick. Na de energiekick volgt vaak een dip en bij guarana heb je dit niet. Je kan dus concluderen dat koffie vooral een boostend effect heeft en guarana langdurig en constant werkt.

De smaak van koffie is voor sommige mensen de reden dat ze dit dagelijks consumeren. Dit kan je natuurlijk niet evenaren met guarana capsules of poeder aangezien deze nagenoeg smaakloos is. 

Tip: Bij het gebruik van guarana let je vooral op de kwaliteit van de poeder. 

Wil jij graag guarana van hoge kwaliteit uitproberen? Bestel vandaag jouw guarana capsules en ontvang ze binnen 2 werkdagen bij je thuis.