Wat zijn de voordelen van guarana?
Alles over Guarana

Wat zijn de voordelen van guarana?

Er zijn heel wat mensen die dagelijks koffie drinken als stimulans om de dag door te raken of om prestaties te verbeteren. Maar wat velen niet weten is dat er ook een gezondere en natuurlijke variant bestaat: Guarana. Nu wat is het verschil met koffie? En wat zijn de voordelen van Guarana?

Ondersteunt en versterkt sportprestaties

Met een hoge concentratie cafeïne, biedt guarana vele stimulerende eigenschappen voor het lichaam. Het fungeert zowel als fysieke stimulans en als neurostimulator. Guarana heeft dus positieve invloeden op zowel lichaam als geest. Als sporter kan dit dus betekenen dat het je helpt bij het verbeteren van je fysieke prestaties dankzij een langer uithoudingsvermogen gecombineerd met verhoogde concentratie.

Verbetert focus

Naast het feit dat guarana een stevige dosis aan energie levert aan ons lichaam, zorgt het ook voor een verhoogde staat van mentaal welzijn.

Het ondersteunt onze hersenactiviteit en draagt bij aan een verscherpte alertheid. Wel is het hierbij belangrijk om op te letten dat je de dosis niet overschrijdt.

Helpt bij het studeren

Guarana helpt je te concentreren en ondersteunt intellectuele inspanningen. 

De aanwezigheid van choline en acetyl L-carnetine in de caps ondersteunen de hersenfunctie waardoor je beter en langer geconcentreerd blijft. Je kunt meer stof opslaan met als gevolg van de extra productie van neurotransmitters. Deze transmitters zijn chemische stoffen die door de hersenen worden aangemaakt om het lichaam te ‘vertellen’ wat het moet doen. 

Bevordert gewichtsverlies

Guarana heeft een rijke geschiedenis. De inheemse bevolking in het Amazonegebied in Brazilië gebruikte guarana op verschillende manieren. Eén hiervan was om thee te maken die de honger zou onderdrukken tijdens het jagen.

Een onderzoek van 45 weken toonde aan dat personen die 75 mg guarana per dag consumeerden, gemiddeld 4,5 kilogram gewicht in die periode verloren. Guarana helpt dus bij vetverbranding. Dankzij de combinatie van antioxidanten en cafeïne, wordt het metabolisme versnelt. Dit heeft als gevolg dat je lichaam sneller calorieën verbrandt dan normaal.

Verhoogt het libido

Doordat guarana het metabolisme versnelt, stroomt ook het bloed sneller door het lichaam. Dit heeft als gevolg dat je ook sneller opgewonden geraakt en dit intenser kan ervaren.

Langdurige energie (4 tot 6 uur)

Het bevat een hoge dosis cafeïne gemengd met antioxidanten. In tegenstelling tot koffie, is er bij guarana sprake van een geleidelijke afgifte van cafeïne in het bloed. Dit zorgt voor een kalm, meer gefocust gevoel. De effecten houden ook langer aan. 

Guarana werkt 4 tot 6 uur lang en heeft een 30 tot 45 min nodig voordat de werking start.

Helpt ontspannen

De eerste reden waarom guarana zo populair is in Zuid-Amerika, is het feit dat guarana een bijzonder sterke dosis energie geeft aan het lichaam. Het is met name hierom dat dit middel veel in de diepe uren van de nacht werd geconsumeerd op een veelvoud aan dance party’s. Het leverde de consument een flinke dosis energie op, zonder de vervelende en zelfvernietigende gevolgen van chemische stimulerende middelen. 

Vermindert de kans op de vorming van bloedpropjes

Guarana kan de gezondheid van het hart en bloedvaten bevorderen door de bloedstroom te verbeteren en bloedstolsels te voorkomen. Dit omdat de guaranine het metabolisme versnelt en dus het bloed sneller doet stromen. Dit kan dus ook kwaaltjes voorkomen. 

Wil jij het voordeel van guarana zelf ervaren? Klik hier en bestel jouw guarana.